14 January 2010

Kalaulah..

kalau lah aku boleh jadi burung,
boleh terbang kemana sahaja yang aku mahu.. terbang,terbang,terbang,
tak payah nak fikir apa. lampu trafik? jalan sesak? harga minyak?
semua tu aku tak kesah. bila bila masa boleh je pergi.
boleh pergi balik indonesia - malaysia ikut suka hati. tak payah nak bayar duit untuk permit-permit yang mengarut. tak payah nak beli tiket flight, buat abis duit je. boleh pergi dekat aku punyer apple, pastu buat berkicau-kicau..seperti menyanyikan lagu. mahu buat dia terhibur, erm mesti merdu kalau aku nyanyi.

kalau lah aku jadi rama-rama,
semua mesti puji kecantikan aku,
'waaa..cantinknyer fayard nie..'
semua mesti kagum dengan keindahan kaler-kaler badanku..

kalau lah aku jadi kuda,
aku nak lari selaju-lajunya, lari...lari..lari... boleh join masuk dalam race. pas2 dapatlah duit banyak.
perempuan dahla ramai suka naek kuda dan suka kepada kuda. mesti best gile dyorang naek atas badan aku. kalau camni lah, aku seekor kuda yang miang lagi gatal.

tapi...aku lebih suka jadi aku.
aku ade otak dan akal fikiran. tak macam si kuda, si rama-rama dan si burung.. hidup semata-mata untuk hidup. aku lagi comel dan cantik dari rama-rama. aku tahu aku tak boleh terbang, tapi aku cuba, padahal memang tak boleh terbang pun ( ayat macam keling ),
sekarang aku bukan tengah putus cinta, or kematian sesiapa. cuma mengenangkan cuti tinggal beberapa hari lagi. aku tak nak balik medan!! shit sedih. semua ini takde kaitan, kuda, rama-rama, dan burung. mereka semua makhluk ciptaan tuhan yang indah. cuma ingin tulis sesuatu.terima kaseh.

aku tidak siuman.

2 comments:

  1. kesian fayard~~
    jgn risau aq jaga ez baek2..huhu

    ReplyDelete
  2. huhu
    baguslah macam tu..
    barulah senang hati :)

    ReplyDelete

terangsang?