31 October 2010

♫ Damn you's a sexy beach, sexy beach ♪

Hari ini hari hujung minggu. Sudah rancang mahu pergi shopping mall, ronda-ronda sambil usha awek-awek. Ahakz

Tunggu nak dekat 1 jam. Biasalah janji Melayu. 

Kawan aku sampai, so aku pun naik. Kereta nama "Kijang", nama saja kijang padahal kereta Unser buatan Toyota. Indonesia punya kreatif, beginilah. Laju tak macam kijang pun. Retorik berapi-api.

The weather was awesome, so kawan-kawan aku tak pasang penghawa dingin dan membuka tingkap kereta merasa breeze pagi yang sejuk tapi panas sikit tak panas sangat tapi still panas lah.

Aku duduk di belakang, kawan kepada kawan perempuan aku yang yang memandu kereta.

" Pasang air-cond boleh tak? "

" Ooh, ok boss.. " jawab kawan aku sambil sibuk mencari CD untuk di pasang ke radio.

CD di pasang. Penghawa dingin masih belum di pasang.

" Air-cond, please? "

" Kejap lah, tungu kejap boleh tak bro.. sabarlah. " still busy mencari track di dalam CD itu.

Aku pun tunggu.

Music di mainkan.

"  Damn you's a sexy beach, sexy beach  "


Aku panas, sudahlah lagu macam bongok.

" Panas laaa woii, pasang air-cond boleh tak? Please..please..please.. "

" Ni kan Akon? Kau nak lagu yang manaa? "

Pundek betul.

Aku tak salahkan siapa-siapa. Ini semua salah Freemason dan Illuminati. Mereka yang exposekan kita kepada Akon, Rihanna dan artis-artis yang lain. Maher Zain? Itu lain cerita.


SELAMAT HARI AHAD!

4 comments:

  1. hahahah..ni funny!fayard ng kwn indonesian ke?hehe...saba jela.

    ReplyDelete
  2. aah, kawan indonesian. rasa mau tumbuk aja. haha

    ReplyDelete

terangsang?