13 June 2010

Bye-bye Medan


Bag semua sudah siap, bilik cantik bukan main lagi aku kemas, takut-takut mana lah tau, tikus sama lipas selinap masuk bilik, mereka memang suka betul tempat kotor. Kau nak tahu? tikus indon dia punya baka memang terbaik, paling kecil sebesar anak kucing, yang paling besar? kau pandai lah bayangkan sendiri, kau kan keturunan mat jenin.

Sore ini aku pulang. Confirm orang kampung aku semua da beratur tunggu ketibaan aku kat airport, siap bunga mangga lagi. Maklumlah, da berbulan-bulan tak balik, semua rindu. Semakin hari semakin sayang. Fuh! kau orang mesti jelez gila babi. 

Check-check bagasi semula. Mak aku ada pesan suruh bawak balik kek lapis lengit, sini punya kek lapis memang sedap, mantap dan gebu lagi dari betis Miranda Kerr. Kau kena try sendiri. Lidah tak boleh bohong. Kawan-kawan pula pesan macam-macam. Kalau yang kawan yang jenis soleh-solehah sikit, aku belikan apa yang ada aja. Jangan nak banyak songeh mintak macam-macam. Sia-sia je nanti makan penampar.

Kawan jenis perangai mirip iblis, diaorang punya tanduk memang tinggi dah. Mintak bawak balik video main anu Ariel duet. Luna Maya. Diaorang cakap kat Malaysia memang tarak, sudah mau jumpa. Video homemade in Indonesia. Oh ya, Ariel kini suda masuk band musik baru, bukan Peter Pan lagi, Peter Porn. Niceee.

Aku nak cepat-cepat pulang rumah, mau duduk lama-lama bawah ketiak mak. Kau jangan nak sibuk.


Malaysia, I'm coming babeh..

3 comments:

  1. haha welcome back fayadh. eh, i pun nak gak kek lapis tu. haha :D

    ReplyDelete
  2. hehe. yeaah! u nak? beli lah sendiri.. :P

    ReplyDelete

terangsang?